Wat is de maximale hypotheek voor een dga?

Als directeur-grootaandeelhouder van een BV kun je uiteraard een hypothecaire lening afsluiten. Dit kan nodig zijn Hypotheek voor ondernemersvoor de aankoop van een bedrijfspand of voor een noodzakelijke verbouwing. De maximale lening die je kunt krijgen is afhankelijk van je omzet en de geschiedenis van je bedrijf. Hoe langer je BV bestaat, hoe meer vertrouwen er is om je  een hypotheek te verstrekken. Vanzelfsprekend is het noodzakelijk om de financiële gegevens van je bedrijf te verstrekken als je een aanvraag indient.

Aansprakelijkheid bij een hypotheek als dga

Wanneer je een BV hebt wordt meestal als voorwaarde gesteld dat de dga hoofdelijk aansprakelijk is voor de aflossing van de hypotheek. Dat betekent dat je, als je BV niet aan de aflossingsverplichtingen kan voldoen, privé aansprakelijk bent voor deze aflossingen. Houd hier rekening mee als je bijvoorbeeld een eigen woning hebt. Het kan gebeuren dat hier beslag op wordt gelegd als je je aflossingsverplichtingen niet nakomt. Wel is het natuurlijk zo dat er alleen een hypotheek wordt verstrekt voor een bedrag dat je moet kunnen terugbetalen uit de omzet van je bedrijf. Er wordt altijd een zorgvuldige toets gedaan door Fina Forte voordat je een voorstel krijgt voor het aangaan van een lening.

Wil je de beste lening voor jouw bedrijf?

Ben je op zoek naar een betrouwbare en goede hypotheek als dga? Dan ben je bij Fina Forte aan het juiste adres. Hier tref je deskundigen die vertrouwd zijn met het verstrekken van leningen aan bedrijven. Hier hoef je geen overbodige uitleg te geven over je bedrijfsvoering, want dankzij de ervaring van de medewerkers van Fina Forte hebben zij vaak aan een half woord genoeg om te kunnen beoordelen of het verstrekken van een hypotheek wel of niet verantwoord is. Wil jij ook weten of je voor een lening voor de aankoop of renovatie van je bedrijfspand in aanmerking komt? Ga dan nu naar de website van Fina Forte en bereken direct hoeveel jouw bedrijf kan lenen.

Vlag