Op zoek naar de beste stofzuiger?

Je bent op zoek naar een stofzuiger. Natuurlijk wil je de beste stofzuiger kopen. Dan moet je natuurlijk wel weten waar Beste Stofzuigersje bij het kopen van een stofzuiger op moet letten. Bij het zoeken naar een stofzuiger moet je letten op de volgende zaken: merk, gebruiksgemak, handige mondstukken, stofzuigerzakken, filters en vermogen en energieverbruik.

Het kiezen van de beste stofzuiger: 6 tips

  1. Ben je op zoek naar bijvoorbeeld een sledestofzuiger? Dan kun je kiezen uit de bekende grote merken Miele, Philips, Bosch en AEG. Siemens is een voorbeeld van een kleiner merk. Bestron is een goedkoop merk. Veel consumenten vinden Miele het beste stofzuigermerk. Stofzuigers van het dure merk Dyson worden ook door veel consumenten gewaardeerd.
  2. Hoe beoordeel je het gebruiksgemak van een stofzuiger? Door onder andere te letten op gewicht, grootte, wendbaarheid, snoerlengte, lengte van de zuigbuis, onderhoudsgemak en het glijden van het mondstuk.
  3. Zitten er bij de stofzuiger extra mondstukken, zoals een parketborstel en een turboborstel? Met een turboborstel kun je beter huisdierhaar van het tapijt vegen. Wellicht heb je geen extra hulpstukken nodig. Bedenk dat de extra borstels een stofzuiger duurder maken.
  4. Filters voorkomen dat de opgevangen stof weer de lucht in worden geblazen. Wanneer wordt de lucht goed gezuiverd? De lucht moet dan niet langs het motor- of uitblaasfilter lekken, maar daadwerkelijk worden gezuiverd. Het duurdere HEPA-filter filtert doorgaans beter dan een standaardfilter. Stofzuigers met een waterfilter moeten worden afgeraden. De filters werken doorgaans niet goed en in het water kunnen schimmels ontstaan.
  5. Een goede stofzuigerzak houdt het opgezogen stof goed binnen de zak. Een originele stofzuigerzak is door de fabrikant van de stofzuiger gemaakt. Alternatieve stofzuigerzakken zijn niet door de fabrikant van de stofzuiger gemaakt. Universele stofzuigerzakken zijn geschikt voor alle merken en types. Universele stofzakken moeten worden afgeraden, want de prestaties van deze stofzakken zijn beduidend minder dan de prestaties van de originele of alternatieve stofzuigerzakken.
  6. Natuurlijk let je bij het aanschaffen van de beste stofzuiger ook op het vermogen en het energieverbruik. Ten onrechte wordt vaak gedacht dat een stofzuiger met een hoger wattage beter zuigt. De zuigprestaties zijn onder andere afhankelijk van het mondstuk en van het goed aansluiten van de onderdelen van de stofzuiger op elkaar. Het vermogen van de stofzuigers is de afgelopen jaren fors verlaagd. Dat is gunstig voor het energieverbruik. Ondanks dit lagere vermogen zijn de prestaties verbeterd.

Snel en eenvoudig op zoek naar de beste stofzuiger

Wil je snel en eenvoudig op zoek naar de beste stofzuiger? Kijk dan vandaag nog op de website reoverview. Daar vindt je snel de beste stofzuigers die aansluit bij jouw wensen en eisen.

Vlag