Het belang van een patchkast!

Natuurlijk wil je al je netwerkapparatuur in je bedrijf goed kunnen ordenen. Goed ordenen van je netwerkapparatuurPatchkast doe je in een patchkast. Daarom ga je op zoek naar zo’n kast, die overigens ook wel serverkast wordt genoemd. Een patchkast of serverkast is het belangrijkste punt binnen je bedrijfsnetwerk. Immers, hier komen alle verbindingen samen. Natuurlijk wil je weten waar je op moet letten als je een patchkast aanschaft.

Kies de juiste hoogte

De patchkasten zijn te koop in diverse hoogtes. Iedere patchkast heeft een aantal units. De standaardhoogte van een unit is 4,445 cm. Bereken hoeveel units je minimaal nodig hebt om de in het bedrijf aanwezige servers/accessoires in de kast op te bergen. Koop een kast die berekend is op de groei van je bedrijf. De kast moet dus meer units bevatten dan je op het moment van aanschaf van de kast nodig hebt. Waarom? Wellicht wil je als je bedrijf de komende jaren groeit nog enkele servers/accessoires in de patchkast opbergen. Omdat je rekening hebt gehouden met de groei van je bedrijf is de kast niet te klein geworden. Je hoeft dus niet alles in een nieuwe kast op te bergen. Zo bespaar je kosten en tijd. Je hoeft immers geen nieuwe kast te kopen. Bovendien hoef je geen kostbare tijd te besteden aan het inrichten van een nieuwe kast.

Kies de juiste breedte

Je hebt patchkasten van 600 mm en van 800 mm breed. Is de ruimte groot genoeg om een kast met een breedte van 800 mm te plaatsen? Aangeraden wordt om dan voor die breedte te kiezen. Omdat je in deze kast meer werkruimte hebt, is het plaatsen van je netwerkapparatuur in deze kast makkelijker. Bovendien kunnen de kabels in deze kasten, die de mogelijkheid bieden om kabels verticaal door te voeren, netjes worden geleid en weggewerkt.

Kies de juiste diepte

Hoe bepaal je de juiste diepte van een patchkast? Door te bepalen wat de diepte is van de diepste server / accessoires dat in de kast moeten worden opgeborgen. De diepte van de kast is dan de door jou bepaalde diepte plus 10 centimeter.  Die tien centimeter is nodig om ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte is voor de kabels die zich aan de achterzijde van de in de kast opgeborgen apparatuur bevinden. Bovendien kan dankzij die extra ruimte de door de apparatuur afgestane warmte een uitweg vinden en de kast tijdig verlaten.

Advies over de aanschaf van een patchkast

Wil je een kundig advies over de aanschaf van de juiste serverkast voor je bedrijf? Neem dan gerust contact op met de deskundige medewerkers van patchkastwinkel.nl.

Vlag