Boek drukken kleine oplage

Boek drukken kleine oplage was vroeger niet mogelijk. Dit kwam doordat het voorbereiden van de machine veel tijd in beslag nam. Het was financieel niet verantwoordelijk om een kleine oplage te drukken.

Vooruitgang

Vooruitgang in boek drukken is langzaam gegaan. Het begon met de houten blokken. Hierbij werden de pagina’s in hout uitgesneden en het werd dan gebruikt om een boek te drukken. Dit was natuurlijk een hele lange proces. Het werd later mogelijk om een boek te drukken met losse letters. Hout werd later vervangen door lood en pas in de moderne tijd kwamen de drukpersen uit dat grote volumes konden afdrukken.

Toen het mogelijk was om grote volumes te drukken was boek drukken kleine oplage het nog steeds niet waard. Er ging nog steeds te veel werk in de voorbereiding. Pas toen de computers meer rekenkracht kregen en er industriƫle printers uitkwamen werd boek drukken kleine oplage mogelijk. Dankzij sneller printers en computers werd boek drukken kleine oplage.

Een boek drukken kleine oplage is vandaag de dag zelfs goedkoper dan een grote oplage. Het is al mogelijk om boeken in een kleine oplage te laten afdrukken vanaf 70 euro. Leer hier meer over op de sites hieronder.

admin